case study banner

Welkom in Lier!
Hier begint de energieswitch

case study img 1

In de Bollaarstraat in Lier,
komt SEDS uit zijn conceptuele fase.

O3-SHIFT, mede-oprichter van SEDS, bouwt er 71 energieneutrale appartementen bestaande uit 3 gebouwen. Dat doen ze in samenwerking met ABN Architecten. Beide partijen zetten al langer in op energie-efficiënt en circulair bouwen.  Met de integratie van SEDS geeft hun project het officiële startschot van de energieswitch.
Om voor de toekomstige bewoners een volledige 360° integratie van het systeem te garanderen werkte we nauw samen met Loxone en iSmart.

case study img 1
case study illustration
case study illustration mobile

Energiebronnen

Energie uit geothermie en zonnepanelen

SEDS is een hybride en brononafhankelijk verwarmingssysteem. In Lier wordt het gekoppeld met zonnepanelen en geothermie.

case study img 2

Die groene energie willen we zo efficiënt mogelijk gebruiken.

Daarom kregen alle 71 flats hun eigen SEDS-unit met booster warmtepomp. Vervolgens werd elke unit gekoppeld een slim, fail-safe systeem. Zo garanderen we een hoog wooncomfort met een laag energieverbruik.

case study img 2
illustration lowest cto

Beste op de markt

Laagste E-peil, laagste TCO

Ook bij de opbouw van het project stond duurzaamheid voorop. De appartementsgebouwen werden volledig opgetrokken uit CLT: een hernieuwbaar materiaal waarmee je BEN bouwt. In combinatie met de SEDS units, bereiken de flats bijna passief wonen. En dit alles tegen de laagste TCO op de markt!

illustration lowest cto

Deelnemen aan de energieswitch?