Collectieve verwarming: wat is de goedkoopste optie?
Met SEDS willen we energieneutraal wonen mogelijk én toegankelijk maken. Daarom moet het systeem dus vooral ook betaalbaar zijn. Of beter nog, goedkoper dan eender welk systeem op de markt. In deze blog vergelijken we verschillende collectieve verwarmingssystemen. Komt SEDS als goedkoopste uit de test?
Artikel lezenPeak shaving voor CO₂ -neutraal wonen
Ons energieverbruik varieert sterk gedurende de dag. Die wisselende netbelasting zorgt voor een hoge CO₂-uitstoot. Daarom worden netkosten sinds begin 2022 berekend op basis van je piekverbruik in plaats van je algemene energieverbruik. De vraag is dus: hoe kunnen we energiepieken vermijden zonder aan comfort in te boeten? SEDS realiseert het dankzij slimme peak shaving.
Artikel lezenVerwarmen met een buffervat
Om de energieprestaties van nieuwbouwprojecten te verbeteren, moeten we optimaal gebruik maken van hernieuwbare energie. Al is er één probleem: de piekmomenten van energieverbruik en natuurlijke energieproductie vallen niet samen. Om dit verschil op te vangen en comfort én energie rendement te garanderen, maakt SEDS gebruik van buffervaten.
Artikel lezenSEDS: de oplossing voor de energiecrisis
De energieprijzen zijn op een all-time high en blijven maar stijgen. Daarvoor zijn verschillende geopolitieke oorzaken. Maar we moeten ook naar onszelf durven kijken. Want hadden we vroeger ingezet op duurzame energie, dan waren we nu veel weerbaarder. Met SEDS (Sustainable Energy Distribution System) maak je jouw volgende bouwproject helemaal klaar voor een energieneutrale toekomst.
Artikel lezenBREEAM & SEDS: een ideale match
Bij nieuwbouwprojecten staat duurzaamheid meer dan ooit centraal. Een BREEAM certificaat maakt van jouw project het boegbeeld van duurzaamheid.
Maar een hoge BREEAM score behalen is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vergt inspanningen tijdens elke stap van het bouwproces, en zelfs daarna nog. SEDS (Sustainable Energy Distribution System) is er om daarbij te helpen.